Ananas

ananas

Główna zaleta ananasów wynika z zawartego w nich bromu, skutecznego środka przeciwzapalnego. Bogate w witaminę C, bromelie(rozkłada białka, jest więc naturalną substancją ułatwiającą trawienie produktów mięsnych.) betainę, składniki mineralne, potas, chlor, sód, fosfor, siarka, wapń, żelazo oraz jod i mangan.

  • wzmacnia system odpornościowy,
  • ochrania przed wolnymi rodnikami,
  • oczyszcza organizmu z obumarłych komórek,
  • posiada właściwości wspomagające trawienie,
  • rozpuszcza zatory naczyń krwionośnych,
  • zapobiega osteoporozie i złamaniom kości,
  • sprzyja produkcji energii przez organizm,
  • działa bakteriobójczo, przeciwwirusowo,
  • wpływa korzystnie na pracę nerek,
  • wspomaga leczenie zaburzeń nerwowych i niektórych chorób,
  • zapobiega wiotczeniu mięśni,
  • wspomaga pracę jelit i usprawnia procesy trawienne,
  • powoduje również spalanie nadwyżek kalorycznych,
  • na wzdęcia i zaparcia.

aaaa_03Powrót do listy składników