Spirulina

spi

Większość z nas słysząc nazwę spirulina, nie potrafi jej sobie skojarzyć z jakimkolwiek produktem. A spirulina to po prostu algi morskie, które pozyskiwane są z płytkich zatok morskich

Witaminy: A (20-25 razy więcej niż w marchewce) B1, B2, B6, B12, E (trzy razy więcej niż w kiełkach zbóż), wapń, fosfor, magnez, żelazo (56 razy więcej niż w szpinaku i 25 razy więcej niż w surowej wątrobie wołowej), cynk, mangan, chrom, potas oraz selen, kwas gamma-linolenowy.

  • odtruwa organizmu
  • wpływa na poprawę pamięci
  • obniża nadwagę
  • wzmacnia system immunologiczny
  • pobudza zdolności regeneracyjne i autoterapeutyczne organizmu
  • poprawia przemianę materii
  • stabilizuje naturalną florę przewodu pokarmowego
  • obniża poziom cholesterolu, działa przeciwrakowo
  • zapobiega nadciśnieniu i chorobom serca

 

aaaa_03Powrót do listy składników